ULSTER HISTORICAL FOUNDATION

March 24, 2019

PROGRAM

- 9:00-9:10 Intro remarks
- 9:10-10:10 Introduction to Irish and Scots-Irish Research: Accessing on-line Irish materials from home (1 hr)
- **10.10-11:10** Records related to different churches (1 hr)
- 11:10-11:30 BREAK
- **11:30-12:15** Putting it all together: Stories from the archives case studies (45 mins)
- 12:15-1:15 LUNCH
- 1:15-2:15Using landed estate records, tracing families in the 18th & 19th centuries
(1 hr)
- **2:15-3:15** Census substitutes and other important sources for the 19th century (1 hr)
- 3:15-3:30 BREAK
- **3:30-4:15** Irish Poor Law & Local Government records, Bd of Guardians, workhouse, grand jury (45 mins)
- **4:15-4:45** Q & A